At Kuyruğu

Hemen hemen hepimizin saçlarının istediğimiz gibi görünmediği günler oluyor ve bu durumda at kuyruğu en büyük kurtarıcımız oluyor. O kadar ki bu modelin herkese uygun olduğunu söyleyebiliriz. At kuyruğu saç modeli özellikle saç boyu uzun olan kadınlar tarafından tercih edilmekle birlikte kısa saçlı kadınlar da saçlarının bir kısmını tepede yine aynı şekilde tepeden toplayarak yeni bir model ortaya çıkarmaktadır.

Sentetik At Kuyruğu – Postiş

Kısa saçlı kadınların saçlarının tamamını at kuyruğu şeklinde toplaması imkansız olduğu için değişik model ihtiyacı ve isteği duyan kadınlar genellikle sentetik at kuyruğu - postiş tercih etmektedirler. Gerek kullanım açısından kolaylığı gerekse istediğiniz renk ve uzunluğa sahip olmaları özellikleri ile farklı model ihtiyacınız bu sentetik at kuyruğu - postişlerle  tamamen giderilmektedir.

Sentetik At Kuyruğu Nedir, Neden Kullanılır ?

Sentetik saç, peruk ya da postiş olarak adlandırılmış olan ürünler, yapay saç veya liflerden yapılan, kafanızda incelme/dökülme olan bir bölgeyi kapatmak veya saçınızı daha uzun, dolgun veya başka renkli göstermek için kullanılan saç aksesuarlarıdır. Bu noktada hemen hemen en çok tercih edilen ürünlerden birisi de sentetik at kuyruğu kullanımı olmaktadır. Sentetik at kuyruğu özellikle de saçları kısa olan kadınların imdadına yetişerek; uygun renk ile birlikte uzun saç görüntüsünü birebir vermektedir.İnsan saçı genetik faktörlere çok fazla bağlı olmakla birlikte bazen ne kadar özen göstersek de belli bir uzunluktan sonra saçlarımız da zayıflamaya ve kırılmaya başlar. Saçın ayda yaklaşık 1 cm uzadığını düşünürsek, ortalama uzunluktaki saçların arkadan aşağı inmesi neredeyse bir yıl sürer. O kadar  beklemek istemeyen kişiler için postiş kullanımı tam onlara göre. Saç ekleme sadece kısa saçlar için değil, aynı zamanda zayıf ve kabarık saçlar için de idealdir. Saçın uzun ama ince, hacimsiz ve gösterişli görünmediği zamanlarda bu yön, bir sentetik at kuyruğu - postiş kullanılarak da düzeltilebilir.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Nasıl Takılır ?

Saçı uzatmak veya daha kabarık hale getirmek için kullanılan saç postişleri; At kuyruğu ve benzeri saç modelleri ile kolayca takılan veya toka olarak kullanılabilen saç aksesuarlarıdır. Saç postişleri genellikle tek parça halinde yapılır. Çoğunlukla elastiktir durumdadırlar. Sentetik at kuyruğu - postişler, saçınızın uzunluğunu, şeklini ve rengini değiştirebilir, sadece birkaç dakika içinde farklı bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Özel günlerde farklı görünmek isteyenler veya uzun süredir kısa saç kullanıp uzun saç deneyimi yaşamak isteyenler için harika bir güzellik aksesuarı olan bu ürünlerin takılması ve hemen kullanımına geçilebilmesi de bir hayli kolay olmaktadır; Saçınızı arkada topuz şeklini alacak bir şekilde toplamalı ve topladıktan sonra postişin toka kısmını bastırarak iyice tutturmalısınız.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Postiş saçların dolaşmaması için bakımına oldukça dikkat edilmelidir. Hafif şampuan, soğuk su ve hafif  saç kremi kullanılabilir. Yatmadan önce ipek bir yastıkta uyumak at kuyruğu saçlarınızın karışmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca sentetik at kuyruğu için geliştirilmiş olan tarakları da kullanmayı tercih edebilirsiniz. Çünkü normal saç fırçaları ve taraklar postiş saç tokalarının bağlarını kırabilir. Ayrıca saçınız sentetik ise, kullanmadığınız zamanlarda bulunduracağınız yerin sıcaklığına da son derece dikkat etmeniz gerekir. 

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Nasıl Yıkanır ?

Sentetik at kuyruğu-postişler size sadece birkaç dakika içinde uzun ve taze saçlar vermeye yardımcı olmaktadır. Ancak düzenli bakım yapılmadığında son derece donuklaşacak ve kötü görünecektir. Bu yüzden postiş yıkama ve bakım konusunu aksatmadan yapmanız gerekli olacaktır. Son derece kanıtlanmış olan verilen adımları uygulayabilirsiniz;
  • Geniş, ya da sığ bir kaba ılık su ve şampuanı koyun. Çok sıcak su sentetik saça zarar verebilir ve saç dökülmesine neden olabilir.
  • Saçı yaklaşık 15 dakika şampuanda bırakın.
  • Dikişleri koruyarak akan su altında durulayın.
  • Yıkanmış saçları uçlarından taramak için keskin dişli bir tarak kullanın.
  • İyi havalandırılan bir yere asın ve kurumaya bırakın.
  • Kesinlikle fön makinası ile kurutmaya çalışmayın.

Sentetik At Kuyruğu - Postiş Fön ve maşa yapılır mı ?

Sentetik at kuyruğu-postiş kullanmaya karar veren fakat doğal görünümünden rahatsız olan kullanıcılar çoğunlukla at kuyruğu - postiş fön konusunu merak etmektedirler.  Sentetik at kuyruğu-postişlere fön ve maşa uygulaması yapılabilir fakat burada oldukça önemli olan nokta; uygulanacak aletin ısı derecesinin maksimum 150 derece seviyesinde olması gerektiğidir. Unutulmamalıdır ki fön ya da maşa işlemi uygulandıktan sonra ürün kendi şeklini kaybeder ve artık sizin verdiğiniz şekilde kullanılmak gerekir.

Sentetik At Kuyruğu Parlama yapar mı ? Belli olur mu ?

Sentetik saç ve postiş kullanımı ile ilgili en önemli şey ister uzatılmış ister kısaltılmış olsun, en doğal görünmeleridir. Doğal bir görünüm için saçınızın hacmine uygun renk ve yoğunluk esastır. Yüz şeklinize ve ten renginize uygunluk da aynı ölçüde önem arzetmektedir. Bilinmelidir ki sentetik saç,  sentetik at kuyruğu ve postişler kesinlikle parlama yapmayan tamamen mat görünüme sahiptirler. Bu da gerçek saç görünümüne sahip olma isteğinizi büyük oranda karşılar.

Sentetik At Kuyruğu Boyanır mı ?

Sentetik at kuyruğu parlama konusu ile birlikte değerlendirilen boyama konusunda aslı olmayan pek çok bilgi yer almaktadır. Ancak sentetik ürünlerin boya tutması kesinlikle imkansızdır. Bu durumda naylon bir yapıda olan sentetik at kuyruğu - postişler de doğal olarak boyanamazlar. Böyle bir sorun yaşamamak adına ürünü satın alırken doğal saç renginizle karşılaştırma yapmanız sizler için daha faydalı olacaktır. Aksi takdirde ton farklılıkları kötü ve doğallıktan uzak görünüme sebep olabilir.