Perçem

Sentetik perçem kavramını detaylarıyla ele almadan önce perçem kavramının ne anlama geldiğinden bahsetmekte fayda var. Perçem; ön saçın kakül kadar kısa kesildiğinde ortaya çıkan bir saç modelidir. Perçem saç herhangi bir uzunlukta saç için oldukça uygun olabilir. Saçlarına yeni bir görünüm kazandırmak isteyenler, alnını örtmek ve yüz şeklini belirginleştirmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Kıvırcık ya da düz perçemler, bir pencere gibi alında olduğu gibi yanlarda da gevşek bırakılabilir. Yanlardan kıvrılmış perçemler ve uzun bırakılmış perçemler gibi size en uygun stili bulmak için yüz şeklinizi göz önünde bulundurmalısınız. Yüz şeklinize uygun perçemler yüz hatlarınızı dengeleyecek ve daha havalı görünmenizi sağlayacaktır.

Sentetik Perçem Nedir, Neden Kullanılır ?

Sentetik saç, insan saçına benzeyen sentetik bir malzeme hazırlanarak elde edilir. Tüm ölçü ve renklerde sınırsız seçeneğe sahiptir. Doğal saça benzediği için kadınlar arasında çok popülerdir. Gerçek saça göre daha uygun fiyatlı olması da kullanıcıları sentetiklere yöneltmiştir.

Uzun saçlı kadınlar bazı durumlarda perçem kullanmak isteyebilir. Bu durumda saçlarını kestirmek istemeyen kadınların en sevdiği ürün sentetik perçemdir. Perçemlerin üzerinde takıp çıkarması kolay çıtçıtlama sistemi bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde perçem takmak oldukça kolay olacaktır.

Sentetik perçemleri; düz kesebilir, geriye doğru tarayabilir ve istediğiniz desenlerde şekillendirebilir ve saçınıza uygun hale getirebilirsiniz. Saniyeler içinde saçınızda ve kendinizde büyük bir değişiklik yapabilir, sentetik perçem ile saçınızı kestirmek zorunda kalmaz ve saçınıza uygun modelleri kullanırsınız.

Sentetik Saç, Perçem Nasıl Saklanmalıdır?

Sentetik saç veya sentetik perçem kullanımına bir süreliğine ara vermek istediğiniz zamanlarda veya gün içinde, uyumadan önce kısa süre çıkartmak istediğinizde ürünün yapısının bozulmaması adına bazı noktalara dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Ürün kesinlikle gelişigüzel bir yere, özellikle takı, kolye gibi birbirine çok çabuk dolaşan eşyaların yanına bırakılmamalıdır. Çünkü sentetik saçlar yapıları gereği dolaşıklığa oldukça meyillidirler. Ayrıca yün kazak, yün yastık gibi ürünler de sentetik saç ve sentetik perçemlerin çabucak karışıp dolaşmasına neden olmaktadır. Mümkünse sentetik saç ürünlerinizi manken üzerinde ya da özel bir alanda saklamanız daha sağlıklı olacaktır.

Perçem Nasıl Takılır ?

Sentetik perçem kullanmakta karar kılan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de perçemin nasıl takılacağıdır. Bu oldukça kısa süren ve çok kolay bir işlemdir. Peruklarda bulunan çıt çıt sistemi perçem takmayı daha da kolay bir hale getirmektedir. Yapmanız gereken öncelikle saçlarınızın ön kısmını bit çıt çıt ile tutturmaktır. Ardından perçemi saçınıza uygun bir şekilde oturtmanız yeterli olacaktır. Bu aşamalardan sonra kolaylıkla sentetik perçem saçı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Perçem Nasıl Yıkanır ?

Sentetik perçem nasıl takılır konusu kadar perçem yıkamak konusu da oldukça merak edilmekte olan önemli bir konudur. Sentetik saçlar yapıları gereği çok sıcak ya da çok soğuk suya karşı dayanaklı olmadıkları için suyun derecesinin oldukça uygun bir sıcaklıkta olması gerekmektedir. Sigara dumanı, toz, parfüm ve spreyler gibi çok fazla dış etkenden etkilenen sentetik perçem saçlar, kesinlikle çiteleme işlemi yapılmadan, nazikçe krem ya da şampuan aracılığıyla temizlenmelidir. Aynı zamanda saçların dolaşmasına kesinlikle izin vermeden durulansanız gerekmektedir. Daha sonrasında bir havlu yardımı ile fazla suyu aldıktan sonra fön makinesi gibi araçlardan yardım almadan kendi halinde kurumaya bırakmalısınız. Çünkü yüksek ısı uygulanması sentetik perçem saçınızın yapısına ve görünümüne oldukça zararlı bir işlemdir.

Perçem Fön ve Maşa Yapılır Mı ?

Tıpkı insan saçına benzeyen ve sentetik malzemeden elde edilen saçlardan perçem modelini tercih eden kadınlar bazen sentetik perçemin satın alındığı halinden sıkılmakta ve değişiklik yapma isteğinde bulunabilmektedir. Bu noktada sentetik saça maşa yapmak ya da fön çekmek gibi işlemler akla gelmektedir. Ancak perçem fön ve maşa işlemlerine karşın çok da uygun bir model değildir. Yüksek ısıya maruz kalan sentetik perçemin parlaklığını yitirmesinden tutun yüksek ısıdan erimesine kadar pek çok sorunla karşılaşma ihtimaliniz olduğu için bu işlemleri maksimum 150 derecede bulunan ısı ile yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu noktada unutmamanız gereken bir diğer konu ise fön ya da maşa gibi işlemlere maruz kalan sentetik saç kendi şeklini tamamen kaybeder ve sizin uyguladığınız şekli alır.

Parlama yapar mı ? Belli olur mu?

Saçlarının doğal halinden sıkılıp değişiklik yoluna gitmek isteyen ancak saçlarına bir işlem uygulamak istemeyen birçok kişinin sentetik peruk, sentetik perçem seçeneklerine yöneldiğini biliyoruz. Ancak kişiler bu seçeneklere yönelirken özellikle sentetik perçem parlama yapar mı, sentetik saç belli olur mu gibi kaygılara da çoğunlukla düşmektedir. Bu durum tamamen seçeceğiniz sentetik saç ya da sentetik perçem ile alakalı olarak değişebileceği için oldukça kaliteli seçimlerde bulunmanız çok önemlidir. Sitemizde bulunan sentetik perçemlerin ve saçların tamamı tamamen mat olduğu için kesinlikle parlama konusunda sizi yanıltmazlar. Ayrıca mat görünümlü oldukları için de gerçek saç görünümünü birebir yakalamanıza olanak tanırlar.

Boyanır mı ?

Sentetik saç ve sentetik perçem gibi ürünlerin kullanımında sıklıkla karşılaşılan sorulardan bir diğeri ise perçem boya tutar mı sorusudur. Sentetik perçemler ve sentetik saçlar tamamen naylon ve tipik plastik türleri ile meydana geldikleri için kaygan yapıya sahiptirler. Bu nedenle de sentetik ürünlere boya tutması tamamen imkansızdır. Böyle bir sorunla karşı karşıya gelmemek adına, sentetik perçem ya da diğer sentetik modellerini satın almadan önce doğal saçlarınızla mukayesesini uygun ışık ve doğal ortamda yapmalı, aradaki farklılıkları dikkate almalısınız. Kendi saçınızla tamamen aynı bir renk bulamıyorsanız bile en azından birkaç ton açık ya da koyu almanız dahi sizleri boyayamama sıkıntısından kurtaracak ve görünümünüzün eksiksiz olmasını sağlayacaktır.