Saç Tokası

Saç tokası, yüzyıllardır kadınların güzel bir saç stiline sahip olma isteği ile orantılı olarak saç topladıkları bir aksesuar çeşididir. Renk, şekil ve özellikleri oldukça değişiklik gösterse de temeldeki amaç hemen hemen tüm tokalarda saç toplayabilme amacıdır. Uzun saçtan tutun kısa saça kadar hemen hemen herkes bu aksesuarı kullanabilmektedir.

Sentetik Saç Tokası

Sentetik saç tokası ise normal toka kullanımından farklı olarak geliştirilmiş olan ve plastik, naylon gibi bileşenlerden meydana gelen bir saç tokasıdır. Sentetik saç tokaları diğer sentetik saç ürünleri ile birlikte kullanılmakta olup tamamlayıcı olma özelliğine sahiptir. Sentetik saç tokaları saçı kısa olan ama topuz modelinde bir saça sahip olmak isteyen insanlardan tutun daha dolgun görünüm elde etmek isteyen insanlara kadar pek çok kişi tarafından kullanılır. Sentetik saç tokalarının birbirinden farklı renk, şekil ve modelleri bulunması da pek çok insan tarafından tercih edilmeyi sağlamıştır. İnsanlar kendi saç yapılarına ve tamamen kendi zevklerine göre istedikleri renk, şekil ve modeldeki sentetik saç tokalarını seçebilirler. Ancak doğal saç rengi de dikkate alınmalıdır.

Nedir, Neden Kullanılır ?

Çıtçıtlı yapısı ile kullanım açısından oldukça kolaylık sağlayan sentetik saç tokaları, insanların saçlarında memnun olmadıkları noktaların doğal bir görünüm ile ele alınmasını sağlayan farklı bileşenlerden meydana gelen sentetik ürünlerdir. Saçlarının mevcut boyundan sıkılan fakat bir türlü uzatmayı başaramayan kişiler, ya da tam tersi uzun saçlara sahip olup kestirmeye cesaret edemeyen kişiler sentetik saç tokalarını tercih etmektedir. Sentetik saç tokaları örneğin kısa saçlı bir kişinin topuz modeli yapmasına olanak sağlar.  Aynı şekilde seyrek saçlara sahip kişilerin saçlarının daha gür ve dolgun bir görünüme kavuşmasını da sağlar. Sentetik saç tokası takmak; sanılanın aksine oldukça kolay bir işlem olma özelliği taşımaktadır.

Sentetik Saç Tokası Nasıl Takılır ?

Sentetik saç tokası kullanımı ile ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de tokanın nasıl takılacağı sorusudur. İlk defa deneyecek olanlardan tutun bir yakınına yardımcı olacak kişilere varana kadar herkesin zorlandığı sentetik saç tokası takma işlemi aslında oldukça kolay ve pratik bir işlemdir. Burada önemli olan uygulama esnasında fiziksel gücünüzü fazla kullanmadan nazikçe hareket etmektir. Yapmanız gereken saçlarınızı topladığınız bölgeye sentetik saç tokasını takmak ve bir daha temasta bulunmamaktır. İçeridindeki lastik saçınızdan asla düşmemesini sağlamaktadır.

Sentetik Saç Tokası Nasıl Yıkanır ?

Sentetik saç tokası yıkama işlemi de en az kullanılması ve takılması kadar kolay bir işlemdir. Dikkat etmeniz gereken noktalara önem verildiği taktirde ürünün yapısı ve görünümü kesinlikle bozulmayacak ve ömrünü korumaya devam edecektir. Sentetik saç tokası yıkamadan önce suyunu uygun sıcaklık derecesi yakalanmalıdır. Su kesinlikle çok sıcak olmamakla birlikte çok soğuk su da önerilmemektedir. Aksi takdirde sentetik saç tokasına bir zarar gelme ve görünüm bozukluğu meydana gelebilir. Sentetik saç tokası uygun dereceye ayarlanmış su ve kullanılacak krem ya da şampuan ile birlikte ani hareketler yapmadan, fiziksel güç uygulamadan ve çiteleme gibi yöntemlerden kaçınarak nazikçe yıkanmalıdır. Yine aynı şekilde nazikçe durulandıktan sonra güneş görmeyen bir alanda bulunan havlu ve benzeri eşyaların üzerine koyularak kendi kendine kurumaya bırakılmalıdır. Kuruması için kesinlikle fön makinası kullanılmamalıdır. Çünkü fön makinası yüksek ısı içeren bir ürün olduğundan dolayı sentetik saç tokasının yapı ve görünüşünü olumsuz yönde etkileyecektir.

Sentetik Tepelik Fön ve Maşa Yapılır Mı ?

Hemen hemen doğal insan saçı gibi görünen ve tamamen sentetik bileşenlerden meydana gelen sentetik saç tokası ve diğer sentetik saç ürünlerine yönelen kişiler çoğunlukla sonradan bir değişiklik yapma ihtiyacında bulunmaktadırlar. Bu noktada en çok tercih edilen yol ise sentetik saç tokası fön işlemidir. Aynı şekilde sentetik saç tokasına maşa işlemi uygulaması da oldukça tercih edilmektedir. Ancak fön ve maşa gibi işlemler son derece ısı ile yapıldığı için çoğunlukla sentetik tepelik, sentetik saç tokası gibi ürünler oldukça zarar görmektedir. Böyle bir zararla karşı karşıya gelmemek adına kullanacağınız fön makinası ya da saç maşasını maksimum 150 derece sıcaklığına ayarlamalısınız. Ancak unutulmamalıdır ki fön makinası ya da saç maşası gibi yüksek ısılı aletler ile işlem uygulanan sentetik saç ve sentetik saç tokaları şeklini kaybetmektedirler. Sonrasında sizin uyguladığınız şekli korumaya devam ederler.

Parlama yapar mı ? Belli olur mu

Dolgun görünüme kavuşma isteği, farklı model kullanma isteği gibi nedenlerle hemen hemen tüm kadınların yöneldiği sentetik saç ürünleri ve sentetik saç tokalarının oldukça popüler olduğu bilinmektedir. Ancak hayatınızda henüz hiç kullanmadıysanız ya da yanlış ürünler seçerek hüsrana uğradıysanız aklınızda sentetik saç tokası parlama yapar mı ya da sentetik saç tokası belli olur mu, görünür mü gibi soruların olması oldukça doğal bir durumdur. Sentetik saç ürünleri ve tokaları büyük ölçüde mat yapıdan meydana geldikleri için kesinlikle parlama yapmayan ürün ve tokalardır. Böylelikle istenilen doğal ve gerçek saç görünümüne kolaylıkla ulaşım sağlanır. Bu noktada size düşen satın almadan önce gerekli kontrolleri uygun ortam ve ışıklar altında sağlamaktır.

Boyanır mı ?

Sentetik saç tokası parlama konusundaki önemli noktalardan bahsedilmişti. Ancak parlama konusu ile ilişki olan sentetik saç ve sentetik saç tokası boyanır mı sorusu da oldukça merak edilmektedir. Mat yapıda olan sentetik saç tokaları parlama yapmayacağı gibi boya gibi işlemler uygulamak da parlaklığı artırmayacaktır. Bilinmelidir ki sentetik saç ve sentetik saç ürünlerinin tamamen naylon bileşenlerden oluşmasından dolayı boya işlemi uygulansa dahi kesinlikle tutmayacaktır.