Tül Peruk

Tül; son zamanlarda tül peruk, bıyık, sakal gibi ürünlerde üretilmeye başlanan temel bir malzemedir. Esas olarak film ve tiyatro endüstrisinde gerçek saç perukları için kullanılır. Saçların tek tek işlendiği tülde, saç telinden saç derisi görünür hale gelir. Bu size özellikle doğal ve otantik bir görünüm verir, sanki saç doğrudan kafa derinizden geliyormuş gibi görünüm sağlar. Kağıt inceliğinde gözenekli tül yüzeyi, büyüteçle bile ciltte zar zor görünür halde olur ve peruğunuza doğal saçınızla aynı görünümü verir.

Sentetik Tül Peruk

Tül peruk Kore'de geliştirilen ince bir tül üzerine kaba saçların düğümlenmesinden ibarettir. Daha sonrasında giderek İsviçre tülü, Çin tülü gibi gelişmelere şahit olmuştur. Tüm doğal görünümlü sentetik tül peruk ürünleri, saçları çeşitli nedenlerle seyrekleşen veya dökülen kişiler için yapılır. Dışarıdan bakıldığında kendi saçı gibi doğal görünen sentetik tül peruklar sayesinde kadınlar artık gülümseyebilmektedir. Dünyanın en iyi dokuya sahip en profesyonel peruğu olan tül peruk tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun talep görmektedir. Sadece kemoterapi gören ya da saç dökülmesi yaşayan hastalar değil, saç renginden memnun olmayan ya da çeşitli saç tedavilerinden sonra saçları yıpranan kadınlar için de oldukça umut kapısıdır.

Nedir, Neden Kullanılır ?

Tül peruklar tamamen İsviçre tülünden yapılmıştır. İsviçre tülünün özelliği, dünyanın en iyi dokulu ve en dayanıklı tülü olmasıdır. Çin'de veya diğer ülkelerde yapılan tüller asla İsviçre tülü ile aynı değildir. Sentetik tül peruk kullanımı; cildinize bütünlük kazandırır ve pürüzsüz dokusu sayesinde cildinizle bütünleşir. İsviçre tülünden üretilen tül peruk, sağlıklı saçlarla birlikte kendi içinde çeşitlilik sunar. Kişinin ihtiyaç ve gereksinimlerine göre tam tül peruk, yarım tül peruk, tül ön  peruk ve tül başlı peruk gibi birçok çeşidi de bulunmaktadır. Bu noktada kullanmak isteyenlere düşen görev; saç yapısı ve görünüş baz alınarak uygun tercihlerde bulunmaktır.

Sentetik Tül Peruk Nasıl Takılır ?

Satın alacağınız tül peruğun ön kısmındaki tül, saç uçlarından kaliteli makasla dikkatlice kesilmelidir. Daha sonra yapışkanla birlikte kullanmayı planlıyorsanız, sıvıyı veya bandı cildinize uygulayın (yapıştırıcı saçınıza dokunduğunda yapışkan özelliğini kaybeder, bu nedenle cilde yapışması önemlidir.) Yapıştırıcının sıkıca yapışmasını istiyorsanız, soğuk bir saç kurutma makinesi kullanarak yapıştırıcının üzerine 3 dakika soğuk hava uygulaması yapabilirsiniz. Ardından, kesilmiş tül peruğun konumunu dikkatli bir biçimde ortalayın ve yapışkanla sabitleyin. Öncelikle peruğun ön kısmını yapıştırıyoruz. Tam bir tül peruk alırsanız, kulakları ve ardından enseyi yapıştırmanızda fayda var. İyice sabitlediğinizden emin olduktan sonra yapıştırdığınız alanı bir eşarp ya da bant ile sabitleyin. 10 dakika bekledikten sonra bağlı bir eşarp ya da bandı açabilirsiniz.

Sentetik Tül Peruk Kullanım Önerileri

·       Peruğun etrafına sarılı ince tülü saç uçlarından dikkatlice kesin, ardından üstüne bağlayın.

·       Boynunuzun arkasındaki cırt cırt elastik ayarını baş çevrenize göre daraltabilir veya genişletebilirsiniz.

·       Peruğu özel geniş dişli tahta  tarakla taramanızı öneririz. Şampuandan sonra saçınızı tarakla tarayın.

·       3 haftada bir yıkanması tavsiye edilir.

·     Duşta sıcak suyu tutarak elinizi peruğun içine yerleştirin. Üzerine uygun miktarda şampuan dökün, elinizle ovalayın ve ovalamadan veya ters çevirmeden yıkayın.

·       Bir krem ​​kullanıyorsanız, saçınızın uçlarına uygulayın ve yıkayın. Bakım serumları ve yağları kullanabilirsiniz.

·       Yıkadıktan sonra fazla suyu yukarıdan aşağıya boşaltın. Ardından bir havlu üzerinde dinlenmeye bırakın.

 

Sentetik Tül Peruk Nasıl Yıkanır ?

Sentetik tül perukların hava alan özelliğinden ve saçların kabarık görünümü engellemesinden bahsedilmişti. Oldukça kurtarıcı ve kolay uygulanan bu perukların ömrünün daha uzun olması için temizliğinin de son derece iyi ve dikkatli yapılması gerektiğini de unutmamalısınız. Bu temizleme sıklığı yaşam tarzınıza ve peruğun kirlenme oranına bağlı olarak değişecektir ancak en az 3 haftada bir yıkamanız sentetik tül peruğunuzun ömrü açısından daha faydalı olacaktır. Kullanım ve uygulaması kadar temizlemesi de kolay bu ürün söylenen adımlar dikkatli yapıldığı şekilde tamamen temiz bir görünüme kavuşabilecektir. Sentetik tül peruğu kesinlikle fiziksel bir güç uygulamadan ve çiftelemeden nazik hareketlerle uygun sıcaklık derecesindeki su ve krem ile yıkamanız önerilmektedir. Yıkama ve durulama işleminin ardından ürünü uygun kalın dişli tarakla taramalı ve havlu ve benzeri bir eşyanın üzerine koyarak güneş ışınlarını almayan bir yerde kendi halinde kurutmalısınız. Fön makinaları yüksek sıcaklık içeren ürünler oldukları için sentetik tül perukların yapısını kolayca bozarlar ve kesinlikle istenmeyen görüntülere neden olurlar.

Sentetik Tepelik Fön ve maşa yapılır mı ?

Sentetik tül peruk fön işlemi genellikle tül peruğun kendi halinden sıkılıp değişiklik yoluna gitmek isteyen kişiler tarafından uygulanmaktadır. Maşa işlemi de bu değişiklik yolundaki diğer işlemlerden biridir. Ancak bu işlemler yüksek ısı barındıran işlemler oldukları için sentetik tül perukların ömrünü ciddi anlamda azaltmaktadırlar. Bu yüzden bu işlemler uygulanmaya kesin karar verilmişse maksimum 150 derece ısı kullanılmalıdır. Ayrıca bu ısısal işlemler sonucu sentetik tül peruk kendi yapısını kaybedeceğinden dolayı bundan sonrasında sizin verdiğiniz şekil kullanılacaktır.

Parlama yapar mı ? Belli olur mu ?

Sentetik tül peruk özellikleri gereği çok fazla tercih edilmektedir ancak kullanıcılar çoğunlukla parlama yapar mı ya da belli olur mu gibi sorularla da karşı karşıya gelmektedir. Sentetik tül peruklar tamamiyle mat yapıda oldukları için asla parlama yapmaz ve sizi doğal görüntüden uzaklaştırmazlar.

Boyanır mı ?

Sentetik tül peruklar hakkında en çok merak edilen konulardan bir diğeri de sentetik tül peruk boyama konusudur. Ancak bu tür peruklar naylon gibi bileşenlerden meydana geldikleri için boya tutmamaktadır, bu yüzden de boya işlemi uygulanamaz.