Tepelik

Tepelik olarak adlandırılan ürün; genellikle kafanın tepe kısmındaki saçların genetik faktörler, dış etkenler ve hormonal bozukluklar sebebiyle dökülmesi sonucu oluşan rahatsızlıklardan dolayı kullanılan üründür. Ayrıca mevut saçından daha gür bir görünüme ulaşmak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilen bu ürün farklı uzunluklara, renklere ve şekillere sahip bir üründür. Bu sayede kullanmak isteyenlere geniş tercih yelpazesi sunarak en doğal ve en gerçek görünümü sağlamayı amaçlar. Bu noktada sizlere düşen kendi saç renginiz ve ten renginiz gibi özellikleri baz alarak doğru tercih yapabilmektir.

Sentetik Tepelik

Özellikle genetik faktörler, dış etkenler ve hormonal bozukluklara bağlı olarak başın tepesinde saç dökülmesi gibi hastalıklar meydana geldiği için yaygın olarak kullanılan bir ürün olan tepelik; bazen gerçek saçların elde edilmesi ile bazen de plastik gibi bileşenlerden meydana getirilmektedir. Plastik gibi bileşenlerden meydana gelen yapay ürüne sentetik tepelik adı verilmektedir. Sentetik tepelik gerek kullanım kolaylığı açısından gerekse daha uygun fiyatlara tabi tutulduğundan daha çok tercih edilmektedir.

Nedir, Neden Kullanılır ?

Sentetik saç; doğal saçla pek çok benzerliği bulunan ve daha doğal saç tipleri yakalamak için kullanılabilen saçlardır. Bu saç ve tepelikler bazen saça şekil vermek bazen de farklı ve dolgun bir görünüm kazandırmak için kullanılır. Tepelik kullanımı bu nedenle saçları seyrelen, saçı dökülen veya daha gür saç isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Sentetik saç ve tepelik tamamen plastik malzemeden yapılmış ürünlerdir. Tepelik kullarak çok hızlı ve kolay bir şekilde istediğiniz dolgun görünümü mükemmel bir seviyede yakalayabilirsiniz.

Sentetik Tepelik Nasıl Takılır ?

Gerek olduğundan daha dolgun bir görünüme kolayca ulaşmak isteyenler tarafından gerekse saçları tamamen dökülmeye yaklaşmış kişiler tarafından çoğunlukla tercih edilen sentetik tepelik ürünü hakkında merak edilen pek çok önemli nokta vardır. Sentetik tepelik takmak konusu da bu önemli noktalardan biridir. Ancak sizleri yormadan kolay bir şekilde takılmak için geliştirilmiş sentetik tepeliklerin üretimi giderek çoğalmaya devam etmektedir. Sentetik tepeliği doğru ve uygun bir şekilde takmak için yapmanız gereken saçınızın üst kısmını ortalamak ve çıt çıt sistemini takmanız. İster düz tarafında bulunan perçemli kısmı; isterseniz de ters tarafında bulunan perçemsiz kısmı kullanabilirsiniz. Bu tamamen nasıl bir görünüm elde etmek istediğinize ve sizin tercihinize kalmış bir durumdur.

Sentetik Tepelik Nasıl Yıkanır ?

Sentetik tepelik kullanımı ve nasıl takılması gerektiği gibi konular kadar bu ürünün nasıl temizlenmesi gerektiği de oldukça önemli bir konudur. Çünkü uygun ve gerekli temizlik yapılmadığı taktirde ürününüzün kullanım ömrü kısalacak ve daha da mat ve yapay bir görünüme ulaşacaktır. Sentetik tepelik yıkama işlemi de oldukça kısa süren ve basit bir işlemdir.

Yıkama işlemi için en önemli nokta ise suyun sıcaklık derecesi olmakla birlikte suyu ne sıcak ne de fazla soğuk ayarlamalısınız. Ilık olması gereken suya kullanacağınız şampuan ya da kremi katarak tepeliği kolayca yıkayabilirsiniz. Ancak yıkama esnasında ve durulama esnasında kesinlikle ürünü çitelememeli ve ani hareketler yapmamalısınız. Aksi taktirde ürünün doğal formu bozulacak ve istenmeyen bir görüntü ortaya çıkacaktır. Yıkama ve durulama işlemi bittikten sonra ürünü kesinlikle güneş ışığı almayan bir yere altına uygun bir havlu vb. şeylerin üzerine koymalı ve kesinlikle fön makinası kullanmadan kendi kendine kurumaya bırakmalısınız.

Sentetik Tepelik Fön ve maşa yapılır mı ?

İnsan saçı gibi görünen ve sentetik malzemelerden yapılan saç modellerini seven kişiler, bazen sentetik tepelik saçın kendi görünümünü sıkıcı bulur ve biraz değiştirmek isteyebilirler. Bu noktada akla sentetik tepelik fön, maşa gibi oldukça ısıya maruz bırakan işlemler gelecektir. Ancak bu sentetik tepelik modele sadece bu işlemler doğru sıcaklıkta yapılırsa tutacaktır. Isı açısından çok uygun olmamakla birlikte bu işlemleri maksimum 150 santigrat derece sıcaklıkta yapmak daha sağlıklıdır. Çünkü sıcaklık içeren dış etkenlere maruz kaldığında mevcut parlaklığının kaybolmasından tepeliğin eriyerek yok olmasına kadar birçok sorun yaşayabilirsiniz.

Parlama yapar mı ? Belli olur mu?

Hemen hemen herkes hayatının bir döneminde mutlaka herhangi bir işlem uygulamadan saçlarında değişiklik yapmak ya da dolgun ve tok görünümü yakalayabilmek istiyor. Bu nedenle sentetik saç ürünlerine, sentetik seçenek ve modellere geçiş yapan kişiler; bu seçeneklere geçtiklerinde genellikle sentetik saçların parlayacağından endişe duyarlar. Çünkü fazla parlak ürünün belli olacağı düşünülür. Bu noktada yüksek kaliteye sahip bir ürün seçmeniz çok önemlidir ancak sentetik ürünlerin tamamı kaliteli olmaktadır.  Sentetik saçların çoğu tamamen mat olduğu için parlaklık konusunda kesinlikle sizi yanıltmazlar ve gerçek, doğal bir görünüm kazanmanıza son derece yardımcı olurlar.

Tepelik Boyanır mı ?

Sentetik tepelik parlama konusundan sonra hemen hemen en çok merak duyulan konulardan biri de bu ürünlere boya tutup tutmayacağı konusudur. Gerek rengi artık kendine yakıştırmama gerekse değişiklik yapma isteğiyle bu sentetik tepelik postiş ürünlerine renklendirme ve boya işlemi uygulanmak istenmektedir. Ancak bu ürünler sentetik bir yapıya sahip oldukları için kesinlikle boyayı tutmazlar. Sentetik tepelik, saçlar ve postişler tamamen naylon ve plastik malzemelerden yapıldığı için kaygan bir yapıya sahip olma özelliği taşımaktadırlar. Bu yapı boyanın ürüne yapışmasını tamamen engellemekte olan bir yapıdır. Bu gibi nedenlerden dolayı sentetik tepelik – postiş ürünlerini satın almadan önce ürünü kesinlikle uygun aydınlatma koşullarında doğal saçınızla karşılaştırmalı ve renk farkını göz önünde bulundurmalısınız. Birkaç ton açık ya da birkaç ton koyu bir sentetik tepelik aldığınızda bile bu sizi doğal görünümden tamamen uzaklaştıracak ve daha yapay duracaktır.