Yarım Ay

    Sentetik yarım ay saç, sentetik özellikler taşıyan saçtır. Bu saçların kullanımının çok kolay olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Çıt çıt sistemi istenilen parçaya göre alt saça kolayca takılmalıdır. Kalan saçlar ve basınç sisteminin uygulandığı kısım kapatılmalıdır. Kısa sürede uzun ve bakımlı saçlara sahip olmak istiyorsanız mutlaka sentetik yarım ay saç türlerini kullanmayı denemelisiniz. Ayrıca kısa saçtan ziyade uzun saçlara uygulandığında da çıtçıtlar daha dolgun bir görünüm elde etmeyi sağlar.

    Sentetik saç, normal saçtan yapılan perukların aksine, tamamen insan yapımı malzemelerden yapılmıştır. Bu şekilde maliyet çok daha ucuz olacaktır. Sentetik saçlarda incelme ve dökülme sorunu yoktur ve fabrikasyon bir ürün olduğu için mükemmel bir şekle ve dalgaya sahiptir.

    Sentetik yarım ay; kullanımı oldukça kolay bir seçenektir ve saçlarını uzun tutmak isteyenlerin, özellikle tek parça dikilip, klips ve tutturma sistemleri ile bağlananların çoğu tarafından tercih edilmesi muhtemeldir.

    Sentetik Yarım Ay - Çıt Çıt Saç -Nedir, Neden Kullanılır?

    Saçlarını uzatamayan ya da pişmanlık duymamak adına kesmeye cesaret edemeyen kişiler genellikle yarım ay şeklindeki sentetik saçları tercih ederler. Bu saç kesimi çeşitli renk ve uzunluklarda gelir ve ayrıca saçlarının daha kalın ve dolgun görünmesini isteyen kişiler arasında da oldukça popülerdir. Sentetik yarım daire saçların basınçlı sistemi sayesinde yani çıt çıt saç sistemi sayesinde kısaca takılıp çıkarılması işlemi çok kolaydır. Sentetik yarım ay kullanmak, can sıkıcı uzun bir süreçten ziyade hayatınıza tamamen kolaylık katacaktır.

    Yarım Ay Nasıl Takılır?

    Yarım ay sentetik saç kullanmaya karar veren ya da satın alan fakat nasıl kullanılacağını hiçbir şekilde bilemeyen hemen herkes onu nasıl kullanacağını merak ediyor. Çıt çıt saç kullanımı oldukça basit bir işlemdir, ancak saniyeler içinde yapılması gereklidir. Verilen adımları sakince ve ani kuvvet etkisi göstermeden uygulamaya çalışmak oldukça önemlidir.

    Saça yumuşaklık ve denge kazandırmak için yarım ay saç tokasını başın sağ ve sol kenarlarına paralel olacak şekilde ensenin üst kısmına uygulayın. Çıt çıt sistemini uygularken aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Bu bölgelerdeki düşük saç yoğunluğu nodül görünümüne neden olur. Tokayı çıkarın ve saçınızı nazikçe fırçalayın. Saçı enseden yaklaşık 10 cm uzakta taramak için krep tarağı kullanın. Ters yönde ileri geri hareketlerle açılı saçın altına ince bir çizgi çizin. Saç çizgisine zarar vermemek için saç çizgisinden yaklaşık 2 cm'lik çıt çıtlara oldukça dikkat edin.

    Yarım Ay Nasıl Yıkanır?

    Sentetik yarım ay saç kullanmaya meyilli olan kullanıcılar yarım ay yıkamak konusunda da oldukça meraklıdır. Sentetik saçları, yarım ayları, çıt çıtları ve diğer saç aksesuarlarını kullanım durumunuza göre kolayca yıkayabilirsiniz. Şampuanlama durumunuz tamamen size ve tamamen yarım ay sentetik saçları ne sıklıkta kullandığınıza bağlıdır. Sık kullanmasanız bile haftada iki kez yıkamak kullandıkça daha sağlıklı görünmesine ekstra yardımcı olacaktır. Çünkü dış etkenler gibi sigara dumanı, saç spreyi, parfüm vb. Bunlar saçınızı büyük ölçüde etkileyen ve görünümünü büyük ölçüde etkileyen faktörlerdir.

    Sentetik saç yarım ay yapısı gereği çok sıcak suya dayanmaz. Sıcak suya maruz kaldıklarında yapıları kolayca zarar görebilir. Bu nedenle yıkarken ılık veya soğuk su ile yıkamanız gerekir. Hangi şampuanı kullanırsanız kullanın sentetik yarım ay saçınızı yıkamanın bir zararı yoktur. Ancak bu saçları yıkarken çok dikkatli olmalısınız. Saçlarınızı dolaştırabilecek ani hareketler yapmaktan kaçınmanız gerekir. Yarım aydaki fazla su, bir havlu ile yavaş ve yumuşak hareketlerle alınmalı ve kurutma makinasından hiçbir şekilde yardım almadan altına uygun bir şey serilerek kendi halinde kurumaya bırakılmalıdır. Kurumaya bırakılan yerin doğrudan güneş ışınlarını almaması da oldukça önemli bir noktadır.

    Yarım Ay Fön ve maşa yapılır mı?

    İnsan saçı gibi görünen ve sentetik malzemelerle yapılan saç modellerini seven kadınlar, bazen sentetik saç ilk göründüğünde sıkıcı bulur ve biraz değiştirmek isteyebilirler. Bu noktada akla yarım ay fön ve maşa gibi ısı gerektiren işlemler gelecektir. Ancak yarım ay şeklindeki saça kurutma makinesi ve maşa doğru sıcaklıkta uygulanmalıdır. Çünkü sentetik yapıdaki saçlar ısı açısından çok uygun değildir. Bu işlemleri maksimum 150 santigrat derece sıcaklıkta yapmak daha sağlıklıdır çünkü sıcaklığa maruz kaldığında parlaklığının kaybolmasından yarım ayın erimesine kadar birçok sorun yaşayabilirsiniz. Bu noktada unutmamanız gereken bir şey daha var ki sentetik saçlar saç kurutma makinesi, saç maşası gibi işlemlere maruz kaldığında şekillerini tamamen kaybedecek ve uyguladığınız saç stilini koruyacaktır.

    Parlama yapar mı ? Belli olur mu?

    Biliyoruz ki birçok insan saçlarının doğal durumunu görmezden gelmek ve değişime gitmek istiyor ama saçlarına herhangi bir işlem uygulamak istemiyor. Bu nedenle sentetik yarım ay gibi seçeneklere geçiş yapan kişiler, bu seçeneklere geçtiklerinde genellikle yarım ay parlama sorunundan endişe duyarlar. Sentetik saçların çoğu tamamen mat olduğu için parlaklık konusunda kesinlikle sizi yanıltmayacaktır. Bu noktada yüksek kaliteli bir yarım ay seçmeniz çok önemlidir, çünkü  bu durum yapay veya sentetik saç tipine bağlı olarak da tamamen değişebilir.

    Boyanır mı?

    Çıt çıt saç özellikleri hakkında sorulan sorulardan biri de yarım ay şeklindeki saçların boyanıp boyanamayacağıdır. Ancak yarım aylar sentetik bir yapıya sahip oldukları için kesinlikle boyayı tutmazlar. Sentetik saçlar tamamen naylon ve plastik malzemelerden yapıldığı için kaygan bir yapıya sahiptir. Bu yapı boyanın ürüne yapışmasını tamamen engeller. Bu nedenle yarım ayı satın almadan önce ürünü uygun aydınlatma koşullarında doğal saçınızla karşılaştırmalı ve renk farkını göz önünde bulundurmalısınız. Bu sayede daha istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.